Supergrill

Grilli korpus on valmistatud 2mm paksusest kvaliteetsest külmvaltsterasest. Pliidiosa malmist keeduplaat ja tuharest ning grilliosa põhjas olev 3mm paksusest teraslehest aukudega põhjarest tagavad grillile pika tööea. Keeduplaadiga pliidiosa on eraldi ära võetav. Grilli üldpikkus on 135cm, grillimisala 82x38cm, malmist keeduplaat suurusega 41x34cm ja keeduplaadi ava läbimõõt kolme äravõetava rõngaga 24cm, suitsutoru läbimõõt 10,5cm. Grilli kaal on 67 kg.

Grillidel on neli kasutusvõimalust:

  1. Välipliidina- sulgeda grilliosa kaan, pliidiosa toimib tavalise pliidina võimaldades  keeta, praadida, küpsetada. Põlemise kiirust ehk pliidi temperatuuri saab reguleerida tuhasahtliga ja korstnas asuva siibriga. Võimalus kasutada ka wokpanni, malmist pliidiplaadi keskosa on eemaldatav.
  2. Söegrillina- kui avada grilli all asetsevad õhuaugud pannes siibri alumisse asendisse, siis töötab siiber ka tuhapannina. Grilli põhjaplaat on valmistatud 3mm teraslehest, see tagab grillile pika kasutusea. Grillitakse hõõguvatel sütel ca 10-20 min. Grillimise parim temperatuur on 250-300ºC.
  3. Suitsuahjuna- kütta pliidiosa sobiva lehtpuuga (lepp, tamm, õuna-, kirsi või ploomipuu). Asetada grillrestide alla suitsuhajuti ja sulgeda grilliosa kaan. Hajuti tagab ühtlase suitsutuse kogu restide ulatuses. Suitsutuse algul peab olema kõrgem temperatuur st üle 80ºC, et vältida võimalikku liha roiskumist. Suitsutamise lõpu poole on temperatuur madalam. Suitsutusprotsessi saab reguleerida tuhasahtli ja korstna siibriga.
  4. BBQ-barbeque pliidiosa kütta lehtpuuga, eemaldada suitsuhajuti ja seejärel sulgeda grilliosa kaan. Tekib niiske ja suitsune keskkond ning hoida suhteliselt madalat temperatuuri st 90-140ºC.  Temperatuuri saab reguleerida tuhasahtliga ja korstnas asuva siibriga.

NB!

  1. Väligrilli esmane kütmine teostada temperatuuril 80-120ºC  1,5-2 tunni jooksul, et värv jõuaks kuivada. Värvi kuumakindlus on 450ºC. Esmakütmine teostada ilma liha-kalata.
  2. Väligrilli kokkupanekul jälgida jalgadel olevaid märke, need peavad jääma serveerimislaua poolsesse külge. Ratastega tugi asetatakse pliidiosa alla.
  3. Ära tee grillis lõket, leegi temperatuur on 900ºC, see kahjustab värvi!
  4. Grilli sisepinnad on konserveeritud rapsi(toidu-)õliga, mis põleb ära esimesel kütmisel.
  5. Talveks on soovitav ahi korralikult puhastada tuhast ja rasvast, eemaldada põhjasiiber ja konserveerida rapsi(toidu-)õliga.
  6. Värviparandusteks kasutada ainult kuumakindlaid aerosoolvärve- soovitatav MASTON 600.